Japan Shincha Ôsumi organic
Known for its caves, waterfalls and gorges, the Ôsumi peninsula in Kagoshima has produced highquality tea at altitudes of up to 500m for over 100 years. The Tsuyuhikari bush is processed by a group of young tea farmers who expertly craft a fresh and versatile Shincha with roasted aromas reminiscent of pine.
Shading period: 22-29 April 2023
Harvest: 29 April 2023
Cultivar: Tsuyuhikari
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Properties
Attributes: | Contains caffeine, To drink cold |
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Cultivation method: | Organic |
Growing region: | Japan |
Seals: | Organic cultivation |
Taste: | fragrant-fresh |
Tea type: | Green Tea |
Ingredients
Organic Green Tea.
Organic certification
The organic seal is the European label for organic products and labels our teas from controlled ecological production according to the regulations of the EG-eco-regulation on the organic farming.
Preparation
13 g tea leaves (6 level Tealamass) to 1 liter of filtered water, boiled and cooled to 70°C / 158°F (let water cool for about 10 - 15 min. after boiling). Allow to brew 2 min.
Wunderschöner Shincha aus Ôsumi
Der Teegarten liegt auf der Halbinsel Ôsumi, die im Südosten der Präfektur Kagoshima liegt. Sie ist bekannt für ihre wunderschönen Wasserfälle und blickt auf eine vergleichsweise lange Teegeschichte zurück, denn bereits in der Meiji-Zeit (1868- 1912) wurde auf der Halbinsel Tee kultiviert und dem Kaiser als Tribut geschickt.

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Welche Teekultivare wurden für den Tee verwendet?
Was macht diesen Tee so besonders?
Tea-Taster Zubereitungsempfehlung
Videoaufnahmen des Shincha-Teegartens in Kagoshima

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